Βάρος | Μ/Δ |
---|---|
Συσκευασία | 1kg, 500gr |
Previous product
Πίσω στα προϊόντα
Αλάτι μαύρο Ιμαλαίων
0.80 € – 8.00 €
Next product
Αποξηραμένη φράουλα με ζάχαρη
4.00 € – 16.00 €
Αλάτι ροζ Ιμαλαίων
0.60 € – 1.20 €
Γνωστό ως <Λευκός Χρυσός> των Ιμαλάιων.Δεν περιέχει ιώδιο,θεωρείται αγνό αλάτι με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Το χρώμα ροζ οφείλεται λόγω των οξειδίων του σιδήρου που περιέχει.
Ορυκτό αλάτι το οποίο ειναι αγνό,πλένεται και στεγνώνεται με φυσικό τρόπο.
-Βοηθά στην κατακράτηση των υγρών.
-Ρυθμίζει την πίεση.
-Βοηθά στις αρθρώσεις.
-Πηγή ηλεκτρολητών.
-Ρυθμίζει το ph στο αίμα.
-Απομακρύνει τις τοξίνες.
-Μειώνει των σχηματισμό κιρσών.
-Καταπολεμά τις ημικρανίες.
Περιέχει 84 υγιεινά συμπλέγματα για το σώμα.
Εκτός από την μαγειρική είναι χρήσιμο και ως συντηρητικό τροφίμων.
Κωδικός προϊόντος: 0.10479
Κατηγορίες: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ, ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ & ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΒΟΤΑΝΑ
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Σχετικά προϊόντα
Τζίνγκο μπιλόμπα – gingo biloba
1.70 €
Αγριάδα – agropyron
1.40 €
Σετ δώρου κρητικά μπαχαρικά
11.50 €
Μαλοτήρα,τσάι του βουνού ή σιδερίτης κομμένο – Mountain tea,malotira,sideritis 40gr
2.20 €
Βαλεριάνα – valerian 30gr
1.80 €
Η βαλεριάνα (επιστ. ονομ.: Valeriana officinalis – Βαλεριανή η φαρμακευτική) είναι γνωστή και ως νάρδος, κέντρανθος, Διοσκουρίδειος, Αγριοζαμπούκος και πολλές ακόμα ονομασίες. Η βαλεριάνα είναι φυτό πολυετές ποώδες και ανθοφόρο της οικογένειας των Βαλεριανοειδών. Είναι γηγενές στην Ευρώπη και την βορειοδυτική Ασία. Στην Ελλάδα είναι αυτοφυές, κυρίως στη βόρεια και ηπειρωτική, και προτιμά εδάφη υγρά, γόνιμα και ηλιόλουστα. Το όνομα "Βαλεριάνα" προήλθε από τη λατινική λέξη valere που σημαίνει "υγεία ή δύναμη" και αναφέρεται στην θεραπευτική χρήση του φυτού, αν και υποστηρίζεται ότι μπορεί να αναφέρεται και στη δυνατή του οσμή.
Η βαλεριάνα είναι ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες και τις ασθένειες θάμνος με μέγιστο ύψος που δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Τα άνθη της είναι μικρά ροζ έως λευκά ανάλογα από την ποικιλία, σε σχηματισμό «ομπρέλας» στην κορυφή του φυτού, ενώ ο βλαστός σωληνοειδής και χνουδωτός. Η ρίζα, το μέρος του φυτού με τις κυριότερες και σημαντικότερες θεραπευτικές ιδιότητες, είναι ινώδης με έντονο άρωμα. Η άνθιση της βαλεριάνα διαρκεί από το Μάιο έως τον Αύγουστο. Οι ανθισμένες κορυφές συλλέγονται το καλοκαίρι, ενώ η ρίζα συλλέγεται το φθινόπωρο από Σεπτέμβριο μέχρι Οκτώβριο. Τα κυρίως συστατικά και δραστικές ουσίες είναι, σάκχαρα, άμυλο, ρητίνες, αιθέριο έλαιο, οργανικά οξέα, αζωτούχες ενώσεις, βαλεριανικό οξύ, πτητικό έλαιο, ρετσίνι και γόμμα. Η γεύση της είναι έντονη, ξηρή και ελαφρώς πικρή.
Η βαλεριάνα λέγεται ότι έχει ιδιότητες ως υπνωτικού, αγχολυτικού και κατευναστικού, με την υπόθεση ότι τα έλαια που περιέχει έχουν παρόμοια δράση με τις βενζοδιαζεπίνες. Σειρά επιστημονικών εργασιών για το αποτέλεσμα της βαλεριάνας στην ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου έδωσαν ανάμικτα αποτελέσματα, με τις περισσότερες έρευνες να είναι αρνητικές και ορισμένες να δείχνουν μέτρια θετική επίδραση σε άτομα που πάσχουν από αϋπνία.[1] Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν και σε ασθενείς με επιληψία. Πέραν των θεραπευτικών χρήσεων της, η βαλεριάνα χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία αλλά και για καλλωπιστικούς λόγους λόγω των όμορφων ανθέων της και της αντοχής της σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Κοπέλι μαλοτήρα με ματζουράνα – malotira with marjoram 20 φάκελα
2.20 €
Βερίκοκου πυρήνας 50gr
2.03 €
Είναι σαρκώδης, σφαιρικός, με αυλακωτή κοιλιακή ραφή. Ο πυρήνας (κουκούτσι) είναι ξυλώδης και στο εσωτερικό του περιέχει 1-2 σπόρια με πικρή γεύση που μοιάζουν με αμύγδαλα και χρησιμοποιούνται στην φαρμακοποιία.Το σαρκώδες και χυμώδες περικάρπιο είναι εύγευστο, γλυκό και έχει χρώμα πορτοκαλοκίτρινο. Το εξωτερικό του βερίκοκου (φλούδα) είναι λεπτό, συνήθως χνουδωτό και είναι χρώματος κίτρινου με μερικές κόκκινες κηλίδες στη μπροστινή του πλευρά.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και κάλιο. Επίσης περιέχει βιταμίνες C, Β1, Β2 και φυσικό σάκχαρο. Επίσης τα βερίκοκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Το βερίκοκο καταναλώνεται νωπό ως φρούτο. Επίσης μπορεί να καταναλωθεί και αποξηραμένο, γίνεται μαρμελάδα, κομπόστα, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και γίνεται λικέρ και χυμός.