Έιναι το πρώτο ελληνικό εμφιαλωμένο Π.Ο.Π κρασί που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά.
Ένα κλασικό ντόπιο ερυθρό κρασί οινοποιημένο με σύγχρονες τεχνικές,που εκφράζει διαχρονικά το ξινόμαυρο,την ιδιαίτερη αυτη πλευρά του βορρά,χρώμα ζωηρό ,άρωμα πολύπλευρο,ρωμαλέα γεύση και μεγάλη αντοχή στο χρόνο.Αναδεικνύει τα αρώματα του στους 16-10 C.Στο πλευρό του στέκονται ιδανικά μαγειρευτά ή ψητά κρέατα,τυριά με εξίσου έντονο χαρακτήρα.