ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Έιναι ενα κρασί που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.Μαζί με το demi sec είναι απο τα πρώτα ροζέ κρασιά που μπήκαν στο τραπέζι μας από τις δεκαετία του 80.Παράγεται κατά βάση από Ξινόμαυρο και άλλες ερυθρές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Μακεδονία.Διακρίνεται για το ανεπανάληπτο χρώμα και άρωμα του σμέουρου αλλά και άλλων κόκκινων φρούτων όπως φράουλα,σύκο και λίτσι τα οποία δίνουν σε αυτό το κρασί την ζωντάνια και τη φρεσκάδα που έχει.Καταναλώνεται φρέσκο και δροσερό στους 10-12 βαθμούς.Συνδιάζεται ιδανικά με ζυμαρικά,πουλερικά,ψητά κρέατα και τυριά.